Hovedside Kontakt oss Logg inn Registrer nytt medlem  
Sider: [1]
  Skriv ut  
Skrevet av Emne: Hjelp til layout på hytte på støl/støyl.  (Lest 694 ganger)
bonamassa
Fersking
*
Innlogget Innlogget

Kjønn: Mann
Innlegg: 9« på: Februar 15, 2019, 16:24:48 »

Hei. Vi har planer om hytte på støylen, og trenger litt hjelp til å utnytte hytta best mulig. Tenkte først å lage en liste over krav fra kommunen slik at folk ser hva vi er bundet av.

- maks 45m2
- maks 4,5 meter bredde på hovedfasade, MEN hytten kan være i vinkel så lenge vinkel er i bakkant av hytten.
- gesimshøyde over mur 1,9m
- mønehøyde over mur 3,5m
- Saltak 30-35 grader og torvtak
- uhøvlet liggende kledning
- koblede vindu
- gavl/hovudfasade må ligge mot øst, og og eventuell vinkel på hytta må ligge mot sør og være mindre enn hovedbygning
- gråsteinsmur, eller i det minste forblendet med gråstein
- takutstikk på maks 30cm
- vinduer på gavl mot øst skal ha ett vindu på midten, eller 2 stk plassert symmetrisk.
- ikke innlagt vann
- vannklosett/kjemisk toalett ikke lovlig.
- det er 1,8km i luftlinje fra parkering til hyttetomtene. Ca 2,5km gange.

Vi planlegger for solcelleopplegg for lys, og gass for koketopper og kjøleskap. I tillegg til layout, så trenger vi hjelp med tips til toalettløsning, og valg av solcelle"pakke".

Dette er altså en hytte som kommer til å stå kald så lenge den ikke er i bruk. Jeg ser det varierer når det kommer til anbefalinger angående oppbygging av vegg/takk. Både byggmestere, Byggforsk og Glava/Rockwool er uenige virker det som. Tips taes imot med takk. Jeg skal selvsagt også forhøre meg med de som har hatt hytte på samme sted i flere tiår.

Ok. Så til selve "layouten". Vi ønsker (nærmest selvsagt) å ha stue ned mot dalen der utsikten er. Det er det eneste jeg har markert på min eksellente Paint-tegning. Blunker Men hvordan skal vi gjøre det angående resten...? Vi ønsker to soverom. Ett med 2x3 køyesenger og ett med plass til dobbeltseng. Rommene kan gjøres ganske små for her snakker vi ikke uker i slengen med behov for oppbevaring av klær. En liten kommode på hvert rom under ett vindu vil fylle behovet. Boden kan (bør?) være "delvis" utenfor. Med det mener jeg at den kan ikke være frittstående, men bør også kunne være ett sted der man kan stable en god del ved som kan ha behov for å tørke noe. Så kanskje ene veggen er en del av hytten, mens resten er noe luftigere..? Et lite "bad" som kun trenger å inneholde en form for do og mulighet for å vaske seg i ett vaskekar eller lignende. "Kjøkken" trenger ikke være stort mer enn en benk på ca 2m. Gjerne med ett vindu rett over benken.

Ønsker også innspill ang hems. I utgangspunktet ønsker vi dette for å "ta unna" litt soveplasser og gjøre slik at de andre rommene kan være større, men syns kanskje det kan være vanskelig med relativt lav gesims/mønehøyde...? Soverom/bad kan ha lavere takhøyde om det hjelper noe, men i stuen ønsker vi full høyde. Ønsker ikke dører rett fra stua til soverom.

Har jeg vært vanskelig nok nå? Blunker  Osteaktig

Håper noen kan forbarme seg over oss og hjelpe oss litt. Står litt fast her. Legger ved noen bilder viss jeg får det til. En stund siden jeg hang på forumer.

Første bilde er starten på en layout med vinkel på hytta. Nr to er for å vise at det også er lov å lage "2 hytter" der bakerste er forskjøvet og forhøyet. Total m2 er det samme.


* Forslag støylen.jpg (21.73 KB, 819x460 - vist 27 ganger.)

* alternativ støylen.jpg (11.83 KB, 819x460 - vist 24 ganger.)
Loggført
bonamassa
Fersking
*
Innlogget Innlogget

Kjønn: Mann
Innlegg: 9« Svar #1 på: Februar 15, 2019, 16:34:41 »

Legger ut noen illustrasjoner fra kommunen for hvordan en vinkelhytte kan se ut.


* støylen kommunen 2.jpg (7.79 KB, 312x162 - vist 281 ganger.)

* støylen kommunen.jpg (7.31 KB, 319x158 - vist 283 ganger.)
Loggført
eisvin
Fersking
*
Innlogget Innlogget

Kjønn: Mann
Innlegg: 34« Svar #2 på: Februar 22, 2019, 13:00:08 »

Oj, det var detaljerte krav..

Tips nummer en er å tegne i riktig målestokk. Da blir det veldig mye lettere å se hvordan ting kan løses.

Har du sett på Drammenshytta Fjellset? Ved å forminske den litt så kan den være et godt utgangspunkt for å tegne noe som kan passe?
Loggført
bonamassa
Fersking
*
Innlogget Innlogget

Kjønn: Mann
Innlegg: 9« Svar #3 på: Mars 06, 2019, 20:53:46 »

Takk for link til den hytta. Veldig fint å se på løsninger der arealet er tett på det vi har til rådighet. Om man tar bort kjøkkenkroken så er det omtrent riktig areal.

 Ang tegning så var det litt av det jeg trenger hjelp til. Har lastet ned Skechup 3 ganger i mitt liv. Gitt opp like mange ganger.

Strenge krav her ja. Det er ikke et hyttefelt, men et gammelt stølsområde. De har vært relativt rause når det gjelder m2 i forhold til de eldre byggene, men det er ikke til å skyve under en stol at 1,9m gesimmshøyde gjør ting litt vanskeligere.
Loggført
eisvin
Fersking
*
Innlogget Innlogget

Kjønn: Mann
Innlegg: 34« Svar #4 på: Mars 06, 2019, 21:20:44 »

Hehe, jeg må innrømme at jeg foretrekker godt gammeldags papir, linjal og blyant. Tegn opp en grunnflate som er innafor, kopier denne i x-antall. Finn frem en god whisky om du har, og så er det bare å sette seg ned å leke med forskjellige løsninger.

Litt forskjell fra kommune til kommune, men der hvor jeg skal bygge så legges alle søknader og tegninger på nett (offentlig innsyn etc), så da er det mulig å tjuvtitte litt på hva andre bygger for inspirasjon.
Loggført
Bidda
Legende
*****
Utlogget Utlogget

Kjønn: Mann
Bosted: Hønefoss, Norge
Innlegg: 649


Vannmann som elsker prosjekter!


WWW
« Svar #5 på: Mars 06, 2019, 22:39:05 »

Hva med noe sånt?


* Skisse RogerRoy.JPG (59.93 KB, 780x594 - vist 20 ganger.)
Loggført

bonamassa
Fersking
*
Innlogget Innlogget

Kjønn: Mann
Innlegg: 9« Svar #6 på: Mars 08, 2019, 12:50:29 »

Finner ikke noe slikt her hos min kommune, men mulig det bare er jeg som ikke kan lete. Skulle gjerne smugtitta på ei hytte som ble bygd der oppe for noen år siden. Skal kjøpe rutepapir i morgen tenker jeg. Whisky drikker jeg ikke, men en barleywine eller Imp Stout gjør nok samme nytten. 😉

Setter stor pris på forslag her folkens. Skråveggene mot soverom skal jeg ta med meg Bidda. 😊
Loggført
bonamassa
Fersking
*
Innlogget Innlogget

Kjønn: Mann
Innlegg: 9« Svar #7 på: Mars 08, 2019, 20:19:58 »

Det ble feil gitt. Var inngangspartiet jeg likte fra Bidda. Skråveggene var fra Fjellset-hytta. 😉
Loggført
bonamassa
Fersking
*
Innlogget Innlogget

Kjønn: Mann
Innlegg: 9« Svar #8 på: Mars 16, 2019, 20:49:13 »

Etter å ha tegnet litt, liker vi faktisk best varianten med «to hytter». En til sove/bad, og en til kjøkken/stue. Vi venter på tilbakemelding på tomten. Spennende tider. 😊
Loggført
eisvin
Fersking
*
Innlogget Innlogget

Kjønn: Mann
Innlegg: 34« Svar #9 på: I går kl. 13:36:50 »

Du må gjerne dele tegningene du har tegnet.  Gliser
Loggført
bonamassa
Fersking
*
Innlogget Innlogget

Kjønn: Mann
Innlegg: 9« Svar #10 på: I går kl. 20:20:18 »

Ikke veldig vakkert, men JEG forstår tegningen i det minste. 😉


* 5C342D0A-F481-4306-B58D-489756BC560F.jpeg (2150.56 KB, 4032x3024 - vist 6 ganger.)

* BA2DC129-3985-446E-A8F5-95D05AD503F4.jpeg (2100.25 KB, 4032x3024 - vist 8 ganger.)
Loggført
bonamassa
Fersking
*
Innlogget Innlogget

Kjønn: Mann
Innlegg: 9« Svar #11 på: I går kl. 20:28:57 »

I begge variantene er det ikke beregnet hems. Problemet med vinkelhytta er at det er vanskelig å se for seg (for meg) hvordan overgangen mellom de to delene blir seende ut. Med to hytter får vi utnyttet plassen bedre, og får større og luftigere oppholdsrom. Bakdel er større utgift på to ovner/piper. Stålpipe er overraskende dyrt.
Loggført
eisvin
Fersking
*
Innlogget Innlogget

Kjønn: Mann
Innlegg: 34« Svar #12 på: I går kl. 21:53:31 »

Min første tanke er at badet er veldig lite og trangt. Og at du har tegnet inn VELDIG mye møbler. Tror det blir lite følelse av pusterom når det ser slik ut.

Jeg tror nok jeg ville ha lagt inn kun en ovn, og heller hatt en parafin-løsning om det trengs i "sovedelen". Dette er en veldig liten hytte, og du skal ikke ha mange kubbene i ovnen før du har badstue i stua, og god temp på soverommene med bare en ovn i stua heller.

Jeg forsøkte å tegne hvordan jeg kanskje ville ha tenkt. Om du vil ha hems (som kommer til å være veldig trang med den reguleringsplanen), så kan den legges over soverommene og med en hemsestige mellom soveromsdørene.

Og så har jeg tatt meg friheten å kaste ut litt møbler, og satset på å bruke samme bord til både spise, kos og spill.. En hjørnesofa rettet mot peisen/ovnen er jo trivelig. Og så har jeg en forkjærlighet for ørelappstoler selv - så den må med.  Blunker* Skjermbilde 2019-03-17 kl. 21.45.19.jpg (74.96 KB, 938x1196 - vist 2 ganger.)
Loggført
bonamassa
Fersking
*
Innlogget Innlogget

Kjønn: Mann
Innlegg: 9« Svar #13 på: I dag kl. 09:37:50 »

Herlig med innspill. Glad

Ser absolutt argumentet med lite bad og mye møbler. Det var litt for å sjekke hva som er mulig. Tviler på at vi bare går for en sittegruppe, men jeg tror jeg må slutte å planlegge for besøk. Vi er 5 i familien, men jeg har en tanke om at vi bør ha plass til 8-9stk slik at vi kan ta med oss andre. Men det er nok unødvendig å legge til rette FOR MYE for noe som kanskje skjer 1-2 ganger i året. Burde holde med noen skumgummimadrasser under en av sengene som kan legges ut på gulvet, og at noen sitter i sofagruppen når vi spiser.

Hems har vi nok slått fra oss. Mye kjekkere med luftige rom med full takhøyde. Unntaket tror jeg blir badet. Tanken var å lage et tak på det rommet, som igjen fungerer som gulv for batteripakken. Begynner å være enig i argumentet ang to ovner, selv om det var planen å bruke gangen utenfor soverommene til å tørke klær. En form for varmeflytter (pc-vifte feks) i tillegg til parafin/gassovn burde holde. Man vil jo gjerne ha det litt kaldere på soverom, uten at det blir "rått" selvsagt.
Loggført
Sider: [1]
  Skriv ut  
 
Gå til:  

Velkommen, Gjest. Vennligst logg inn eller registrer deg.
Har du ikke mottatt e-post for aktivering ?
Mars 18, 2019, 18:52:36

Logg inn med brukernavn, passord og innloggingstid
Siste innlegg
Overflatebehandling flytebrygge Arild81
Varmepumpe på hytte med solstrøm Torma
Bidda: Hytteblogg -langsiktig prosjekt Bidda
Hjelp til layout på hytte på støl/støyl. bonamassa
Ladestrøm for batterier i parallell Arild81
Kipor IG3000 sluttet å starte etter 4 år StefanPal
Nissan Leaf 24 KWH batteri for salg sgrevskott
Kjøleskap ORB153BKL A+++ bestilt. Arild81
Tristar Morningstar mppt 60 vurderes solgt Jgytterdal@gmail.com
Dump load Victron Røilern
Omforme 230v til 12v Ygnastølen
Krav til beskyttelse av brennbart gulv foran ildstedet Sæters
Frostsikring av toalett Tstens
Energiforbruk med vannbåren gulvvarme Slyboy
El- bil batteri 24 Kw - til hyttestrøm sgrevskott
Hyundai aggregat autonom drift johnlovas
Auto start Honda EU-serien johnlovas
Flere paneler - diode/interferens StefanPal
Nytt anlegg solcelle johnlovas
Lading av GEL batteri fra netthandelen. Arild81
Home Power Magazine OS
Luftdistribusjon fra stue til soverom og bad - 12 volt Røilern
48V 3kW inverter selges jkirkebo
Støydemping av aggregatet eisvin
E-Golf batteri Ponsseman
Familiehytta - Lytt mellom rom/etasje Eggedal
Sterk og varig undertaksduk? Eggedal
Tilkobling Wallas Howard
"Hybrid" batteripakke ved hjelp av DC-DC "to-veis" omformer(e) OS
Victron Energy VE.Direct LoRaWAN - modul SeSe
Lydisolering Offgrid
Hjelp: Bruk av lenker og bilder i innlegg eisvin
Kompakt-tak. Overgang vegg-tak Laftehytte22
Multiplus II steinis
Gassvannvarmer og eksos . Tommy
Selges: Ctek MXT 14 24V/14A batterilader OS
Strømaggregat - IT eller TN nett? ThomasR
Jording av 230V anlegg med Multiplus og aggregat StefanPal
Byggeperm familiehytta Nomi
Beregning av belysning Slyboy
Autostart av Dometic TEC 29 aggregat vha Victron inverter/lader rox
Parafin eller avgiftsfri diesel - pris, tilgjengelighet, fordeler og ulemper Røilern
Gode og dårlige vannpumper Geiri
Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines
TinyPortal v0.9.8 © Bloc