www.ByggeHytte.no

Diskusjonsforum => Eksteriør, Tak, Ytterkledning og maling (Ute) => Emne startet av: Nilsk på Mars 05, 2010, 13:26:15Tittel: Tradisjonell forskaling: Tegning av løsninger
Skrevet av: NilskMars 05, 2010, 13:26:15
Er det noen som har noen tegnigner eller linker til hvor jeg kan se hvordan dette utføres, har gått vekk fra og bruke Jackon Element og heller forskale på Gamle måten, pga får med meg en som ville heller forskale med kassetter pga han har det til utlån,+ at dette blir en billigere løsning en Jackon elementer.
Slik jeg kommer til da.:)


Tittel: Sv: Tradisjonell forskaling(tegninger, brosjyrer på dette)
Skrevet av: hybyMars 05, 2010, 18:42:37
Bruker du forskalingskasser sier vel det meste seg selv ?

En ting jeg har erfart, og som mange tabber seg ut på ved selvsnekret forskaling, er at det ikke brukes nok avstivning og gjennomgående metallstag for å holde veggene sammen på plass. Betongen er ganske så brutal i sitt trykk på en hjemmelagd forskaling  ;)

Fant ikke noen proffe stag lett tilgjengelg til fornuftig pris, men kom bra og rimelig i havn på Biltema (8 mm gjengestag(kappes i 2-3), firkantskiver og muttere)

http://www.biltema.no/Bygg/Skrue-bolt-og-skive/Varmforsinket-galvanisert/Firkantskiver/

http://www.biltema.no/no/Bygg/Gjengestang/Gjengestang-blankforsinket/Gjengestang-blankforsinket/
Tittel: Sv: Tradisjonell forskaling(tegninger, brosjyrer på dette)
Skrevet av: BiddaMars 05, 2010, 18:59:53
forskalingssig, det kan jeg noe om, laget en forskaling som såg kraftig nok ut men jammen begynte den å sige ut. Kjørte bilen borttil og stemmplett garasjekken i mellom biljulet og forsakling og fikk da rettet opp  ;) Bilen måtte da stå til dagen etter ;D


Tittel: Sv: Tradisjonell forskaling: Tegning av løsninger
Skrevet av: NilskMars 06, 2010, 09:41:02
Denne snekkeren jeg har fått med meg driver mye med forskaling, skal forskale med kassetter jea og bruke malthusstag.
Kommer til og legge en Jackofoam 200 under forskalinga som er 60 cm bred, så stable lemmene rundt. Er bare interesert i og se hvordan dette gjøres, slik at jeg kan være forberet til den dagen snekkeren skal være med.
Så jeg er ikke redd at forskalingen ryker for og si det slik. + at jeg skal armere med 4 x 12 mm kamstål og 90 graders vinkler i hjørnene.:)


Tittel: Sv: Tradisjonell forskaling: Tegning av løsninger
Skrevet av: YetiMars 06, 2010, 18:35:14
Du finner ofte bruker-, monteringsanvisning på produsent/utleiers nettsider, hos Malthus. (http://www.malthus.no/produkter/byggutstyr/forskaling/kassetter/kassetter?media=attachment) kan du feks laste ned denne, samt finne andre nyttige opplysinger.


Tittel: Sv: Tradisjonell forskaling: Tegning av løsninger
Skrevet av: NilskMars 16, 2010, 16:08:33
Ingen andre forslag? på malthus stod det kun om høye grunnmurer. Lurer fortsatt:)