www.ByggeHytte.no

Diskusjonsforum => Generell diskusjon om å bygge nytt og pusse opp hytte => Emne startet av: Paulsen på September 08, 2021, 16:36:26Tittel: Flytte hytte
Skrevet av: PaulsenSeptember 08, 2021, 16:36:26
Noen som har erfaring med å flytte en bindingsverk hytte? Eller vet om noen som har gjort det.
Dele den i 4-5 deler så den kan transporteres på lastebil.
Står på ringmur.
Ikke bygget av moduler.


Tittel: Sv: Flytte hytte
Skrevet av: SætersSeptember 10, 2021, 20:18:21
Det var vel en kar på Nesøya som hadde en fin teknikk med å dele bygninger. Kanskje få noen tips av han?


Tittel: Sv: Flytte hytte
Skrevet av: KjellGSeptember 12, 2021, 18:04:47
Går gulvbjelkene samme vei som taksperrene?
Totalhøyde med tak? Ev må taksperrene demonteres pga luftspenn og bruer.


Tittel: Sv: Flytte hytte
Skrevet av: akslaSeptember 12, 2021, 20:37:42
Dersom det er adkomst for kran og spesialtransport vil eg tru at det er best å flytta hytta heil. Antar at det er fleire transportfirma som utfører dette rundt omkring. For å sjå korleis dette kan utførast er det informasjon hjå Klepp spesialtransport som har utført mange slike oppdrag i sør-Rogaland:
https://kleppspesial.no/tjenester/flytting-av-hus/
https://kleppspesial.no/tjenester/galleri/


Tittel: Sv: Flytte hytte
Skrevet av: SætersSeptember 12, 2021, 21:54:42
For det første bør du fortelle mer om oppbyggingen av hytta, hva slags undertak, taktekkematerialer, utvendig kledning, innvendig kledning tak, vegger og gulv, stubbeloftgulv eller panelt under? Er det innlagt strøm? Skjult/åpent anlegg? Du forstår sikkert at det er en umulig oppgave å i det hele tatt gi en fornuftig forklaring, uten at slike ting er på plass. Størrelse på hytta er også en faktor.
Tittel: Sv: Flytte hytte
Skrevet av: PaulsenSeptember 14, 2021, 07:19:49
Hytta er på 80m2, ca 10x6 + en utstikker.
Ca 4m høy.
Vanlige takstoler.
Gulvbjelker skal gå samme vei som takstoler.
Gress på tak.
Stående villmarkspanel.
Det er innlagt strøm, dette kan trekkes på nytt.
Innvendig panel, gulv og himling kan legges på nytt.
Det er uaktuelt å frakte hytta hel, ettersom veien da må utbedres. Eneste løsning er å dele den opp eller plukke ned bit for bit.

Bare å komme med tips.


Tittel: Sv: Flytte hytte
Skrevet av: SætersSeptember 14, 2021, 16:40:16
Ja, her har du en utfordring. Har ikke drevet med flytting av hytter, men ellers ganske mye  kompetanse innen bygg. Du sier det er vanlige takstoler, dette gjelder i hvertfall ikke i stua, som avbildet.

Jeg ville vært skeptisk til å forsøke å frakte denne i "hele" biter, dvs kappe f.eks 2 meter av tverrsnittet av hytta og frakte denne hel. Det går uansett ikke der det er åser i taket. En slik del må uansett stives av voldsomt før den kan løftes på bil og selve operasjonen vil kreve mye arbeide før slikt er mulig. Det vil også kreve mye etterarbeide og utskiftninger av gulv, innertak, yttertak m.m.

Uansett vil dette kreve en stor arbeidsinnsats, men mulig det med dagens materialpriser, vil lønne seg.

Hadde uansett begynt å fjerne torv på taket. Deretter rupanel og blottlagt takstoler. Disse kan da gjenbrukes der de er og i stua med åser kan man kanskje være heldig å kunne fjerne sperrene og innvendig takpanel uten for mye skade og deretter løfte ut åsene.

Når veggene står igjen, fjernes innervegger på mest skånsom måte, mulig man kan gjenbruke en del av kledning, hvis dette er panel og den ikke er for sprø. Når ytterskallet står igjen, svertes dette av så de tåler å separeres uten at hytta raser. Kanskje man klarer å dele langveggen i 2 deler, a 5 meters lengder eller det som er mest hensiktsmessig. Kanskje klarer man også å frakte gavlveggene hele. Gulvet er sikkert stivet av med en bjelke på langs, på midten. Vil anta at det er lite å tjene på å kappe opp i elementer, vil tro med 6 meters bredde, så er bjelkene skjøtet på midten, men om det er mulig, blir det 3 stykker på hver ca 3,3 meter.

Uansett vil dette kreve en god del krantimer, så det spørs hvor rimelig du får dette, eventuelt hvor mye du får hjelp om det skal gjøres manuelt. Uansett så må en ganske stor lastebil med kran ha nær tilgang langs hytta.Tittel: Sv: Flytte hytte
Skrevet av: etsvendsSeptember 14, 2021, 17:08:53
Når byttet gulv i hytta og plukket ned panel og innervegger gjorde jeg noen forsøk på å få panelen hel av. Jeg kom for til at timebetalingen for dette umulige arbeidet overskred kostnaden av ny. Ble motorsag og feie ned vegger.
Deler av hytta vår er hvisnok flyttet, men jeg ville ikke gått på det arbeidet tror jeg.


Tittel: Sv: Flytte hytte
Skrevet av: YgnastølenSeptember 15, 2021, 08:50:47
Som jeg kan se, sier du ikke noe om hvor langt hytta skal flyttes?


Tittel: Sv: Flytte hytte
Skrevet av: KjellGSeptember 15, 2021, 19:44:41
Her blir det mye arbeide. Hva med å la denne stå og i stedet bygge nytt?