www.ByggeHytte.no

Diskusjonsforum => Energi & Varme => Emne startet av: Røilern på November 07, 2020, 10:32:48Tittel: Energiforbruk (strøm) forskjellige ovner basert fossilt brennstoff
Skrevet av: RøilernNovember 07, 2020, 10:32:48
Det er mange fristende løsninger fra andre "bransjer" som kanskje kan gjøre en likeså god jobb på en hytte.

Jeg tenker at en av utfordringene med disse er at mange av dem er designet for en situasjon hvor det er ganske bra tilgang på strøm. Det være seg, båt. bil eller campingvogn.

Jeg har i mange år basert meg på CAMI ovnene bl.a fordi de har ganske lavt strømforbruk når de går. 10-20W eller noe deromkring.

Jeg ønsket lokal varme på badet for noen år siden, og endte med en Trimatic ovn egentlig laget for campingvogner. Den har null strømforbruk og går på gass.

Jeg vurderte "bilvarmerne" fra bl.a Webasto, men gav opp prosjektet pga for høyt kontinuerlig strømforbruk. Idag har jeg mer strøm, kanskje jeg hadde tenkt anderledes.

Synspunkter?
Tittel: Sv: Energiforbruk (strøm) forskjellige ovner basert fossilt brennstoff
Skrevet av: Jgytterdal@gmail.comNovember 07, 2020, 17:13:16
Interessant diskusjon, hva er er adekvat strømforbruk på slike enheter.
Helt ærlig har jeg blitt mere "slepphent" med hvor mye mitt minimum vinterforbruk skal være etter jeg fikk 16kwt lithium batterier.

Driver selv å vurderer en liten 2kw "Kina webasto" for å varme opp badet og gangen.
Denne bruker i størrelsesorden 20-25 w strøm.
(mye av dette er viften som distribuerer varmen)

I mitt hode er dette akseptabelt
Fordelene er flere:
-Samme drivstoff som wallas
- billigere i drift en gass
- en drivstoff tank for flere varmekilder

Denne varmere brukes når man er på hytta, og 25w forbruk tilsier 0,6kwt forbruk pr døgn.
Det er helt innafor i mitt energi regnskap.
Kanskje jeg må kjøre litt mere aggregat.
1t mere med aggregat er helt greit.Tittel: Sv: Energiforbruk (strøm) forskjellige ovner basert fossilt brennstoff
Skrevet av: huttiheitiFebruar 24, 2021, 22:06:54
Etter en lang kuldeperiode denne vinteren, så har også jeg kommet til at jeg må installere  tilleggsvarme.  (Har ikke strøm men solcellepanel)
Jeg ser at "Hyttetorget" nå reklamerer for en "ny" type Webasto hyttevarmer. Hva er best tror dere av en kamin f. eks Safire og dennenye Webastoen.                       Hyggelig med svar fra en som ikke kjenner markedet


Tittel: Sv: Energiforbruk (strøm) forskjellige ovner basert fossilt brennstoff
Skrevet av: johnlovasFebruar 25, 2021, 09:02:44
Det er kaldt på toalettet vårt da Cinderellaen trekker inn kaldluft under forbrenning.
Jeg installerte en gassovn fra Italkero. Denne gir ca 2kW og bruker nesten ikke strøm, kun en liten vifte og piezotenning. Den henter innluft, og sender avgassene ut gjennom veggen.
Den er montert på samme gasstilførsel som vannvarmeren, og det fungerer fint.
For styring av ovnen bruker jeg Netatmo Termostat. På denne måten kan jeg styre ovnen via appen hjemmefra.


Tittel: Sv: Energiforbruk (strøm) forskjellige ovner basert fossilt brennstoff
Skrevet av: NordielangerFebruar 25, 2021, 19:00:15
Det er denne vurderingen jeg sitter med nå. Jeg skal ha en ring hytte varm løsning og det ser ut at valgene er kina/webasto løsning eller cami/wallas. Webasto trekker mer strøm men går kanskje mindre da den blåser inn større luftmengder enn wallas/cami. Jeg har bestemt meg på brukt cami/wallas pga mindre strømbruk men skjønner at de med større batteri kapasitet (jeg har 520at) velger webasto.


Tittel: Sv: Energiforbruk (strøm) forskjellige ovner basert fossilt brennstoff
Skrevet av: TstensFebruar 26, 2021, 11:06:09
Hei , jeg gikk for en diesel brenner fra Servitek på 4kw . Bruker pr nå 2 stk 24volt batterier på 35 Ah hver . Har vel ca 18 timer kontinuerlig drift på brenneren fra disse . Tilsvarer vel ca 140ah 12 volt batteri . Disse lades opp m vanlig lader fra 230volt anlegget på hytta (bruker aggregat en stund ) . Kommer til å kjøpe et 300wh solcelle panel og en liten MPPT  til å lade dette . Dette har blitt relativt billig utstyr. Bruker et stort solcelleanlegg på hytta ellers . Men brenner vil bli forsynt av et eget «stand alone" system . Mye pga for lange kabel strekk ellers . Total kostnad fra komplett ring hytta varm pakke fra servitek kom på 12800 kr . Plus materialer til kasse på veggen . solcelle anlegget kommer nok på ca 3000kr . Og et batteri som rekker lenge , tenker jeg et par lapper . Blir billigere en andre alternativer . Og bare et par ventilasjonshull i vegg . Temperatur øker  ca 12-14 grader på 6-7 timer i 80 kvm hytte