www.ByggeHytte.no

Diskusjonsforum => Elektro & Belysning => Emne startet av: OS på August 14, 2020, 09:03:20



Tittel: Hyundai aggregat og Victron Multiplus
Skrevet av: OSAugust 14, 2020, 09:03:20
Noen som har erfaring med Hyundai og Victron Multiplus? Er det samme problemene med weak AC osv. som flere har med andre aggregat?

Ser at HY3200SEi er på tilbud til kr 19900 flere plasser nå og jeg vurderer dette.

Ja vet at Honda er best men det er ikke spørsmålet i denne stråden :-)


Tittel: Sv: Hyundai aggregat og Victron Multiplus
Skrevet av: Jgytterdal@gmail.comAugust 15, 2020, 07:57:24
Jeg har MP og Hyundai diesel aggregat, er visse problemer med at MP er kresen på 230v og kutter lading.
Løsningen for min del har vært å strupe MP til å lade med mindre en maks lade strøm.
I praksis kan jeg lade med ca 1500w, i stedet for teoretisk ca 1900w.
Ikke noe stort problem, men litt irriterende.

Totalt sett er jeg veldig fornøyd med Hyundai, da også følgende elementer er tatt i betraktning :
- driftssikkerhet
- Start villighet  i sterk kulde
- støynivå
- bra strømkapasitet
- enkel fjernstyrt løsning
- bra service apparat i Norge
-


Tittel: Sv: Hyundai aggregat og Victron Multiplus
Skrevet av: OSOktober 23, 2020, 20:35:19
Jeg har nå kjøpt Hyundai HY3200SEi og kjørt det noen timer. Er meget fornøyd med ladingen! Trenger ikke skru på weak AC i MP. Fikk 62A ved 24V i dag. I tillegg hadde jeg en 16A/24V lader på samtidig som ladet en annen batteribank.


Tittel: Sv: Hyundai aggregat og Victron Multiplus
Skrevet av: JingsOktober 24, 2020, 15:59:44
Jeg har nå kjøpt Hyundai HY3200SEi og kjørt det noen timer. Er meget fornøyd med ladingen! Trenger ikke skru på weak AC i MP. Fikk 62A ved 24V i dag. I tillegg hadde jeg en 16A/24V lader på samtidig som ladet en annen batteribank.

Får du autostartet den fra Victron Venus? Jeg spurte forhandler, og fikk beskjed om "det er ikke mulig". Men siden den har både fjernkontroll og nøkkelstart, så antar jeg at det lar seg hacke til rimelig greit?


Tittel: Sv: Hyundai aggregat og Victron Multiplus
Skrevet av: OSOktober 24, 2020, 18:57:38
utostartet den fra Victron Venus? Jeg spurte forhandler, og fikk beskjed om "det er ikke mulig". Men siden den har både fjernkontroll og nøkkelstart, så antar jeg at det lar seg hacke til rimelig greit?

Jeg har ikke hacket til noe enda men har planer om det. Protokollen til fjernkontrollen er nok kryptert så den vil jeg ikke prøve meg på. Tenker åpne fjernkontrollen og koble inn et rele over "Start"-knappen og ett over "Stopp". Evt bruke aktuatorer som presser ned knappene.


Tittel: Sv: Hyundai aggregat og Victron Multiplus
Skrevet av: eisvinNovember 17, 2020, 20:55:51
Jeg har en HY3200SEi, og en multiplus 48/5000/70. Jeg har stilt ned MP til å lade med 1500W, men fremdeles opplever jeg at aggregatet kutter ut og at lampen for "overbelastning" lyser. Grunnen til at jeg kjøpte dette aggregatet var jo for å få rask og effektiv lading, og det irriterer meg en smule.

Jeg forsøkte med å sette inn en 2000w kupevarmer på aggregatet og det virket ikke som om det var noe problem.

Så hva er det som skjer her? Er det "uren" sinus, er det MP som tuller, eller er det HY som ikke klarer å levere som det skal? Og er dette er ukjent problem om man hadde kjørt Honda?


Tittel: Sv: Hyundai aggregat og Victron Multiplus
Skrevet av: OSNovember 17, 2020, 22:28:46
Jeg har en HY3200SEi, og en multiplus 48/5000/70. Jeg har stilt ned MP til å lade med 1500W, men fremdeles opplever jeg at aggregatet kutter ut og at lampen for "overbelastning" lyser. Grunnen til at jeg kjøpte dette aggregatet var jo for å få rask og effektiv lading, og det irriterer meg en smule.

Jeg forsøkte med å sette inn en 2000w kupevarmer på aggregatet og det virket ikke som om det var noe problem.

Så hva er det som skjer her? Er det "uren" sinus, er det MP som tuller, eller er det HY som ikke klarer å levere som det skal? Og er dette er ukjent problem om man hadde kjørt Honda?
Har du skrudd på "Dynamic current limiter" i VE Configure?


Tittel: Sv: Hyundai aggregat og Victron Multiplus
Skrevet av: eisvinNovember 23, 2020, 12:44:23
Hei, nei "dynamic current limitator" har jeg ikke rørt - men etter å ha lest meg opp ser det jo ut som om det kanskje kan være løsningen.

Er dette noe som er tilgjengelig via Color Control GX eller må jeg finne en eller annen enhet å kjøre VE.Configure på?


Tittel: Sv: Hyundai aggregat og Victron Multiplus
Skrevet av: OSNovember 23, 2020, 13:32:32
Hei, nei "dynamic current limitator" har jeg ikke rørt - men etter å ha lest meg opp ser det jo ut som om det kanskje kan være løsningen.

Er dette noe som er tilgjengelig via Color Control GX eller må jeg finne en eller annen enhet å kjøre VE.Configure på?
Hvis din CCGX er koblet til ninternett og du bruker VRM kan du gjøre det via VRM og Remote VEConfigure.


Tittel: Sv: Hyundai aggregat og Victron Multiplus
Skrevet av: eisvinNovember 23, 2020, 15:05:42
Dessverre ikke noe internett som er koblet til.


Tittel: Sv: Hyundai aggregat og Victron Multiplus
Skrevet av: OSNovember 23, 2020, 15:21:35
Dessverre ikke noe internett som er koblet til.
Da må du bruke dongle og VEConfigure.