www.ByggeHytte.no

Diskusjonsforum => Elektro & Belysning => Emne startet av: Skillenes på August 09, 2020, 18:56:54Tittel: Hente ut overskuddsenergi fra solcelleanlegget
Skrevet av: SkillenesAugust 09, 2020, 18:56:54
Hei er det noen som har erfaring med å hente ut overskuddsenergi fra solcelleanlegg?
Har en Victron 150/85 regulator, på den finns det en releutgang som kan stilles inn på float/storage. Vil tru at man med den utgangen kan brukes til styring for å hente ut overskuddenergi når regulatoren går over i float? Noen som har noen meniger eller erfaringer med dette? Hadde vært greit å kunne bruke den ekstra energien til litt varme.


Tittel: Sv: Hente ut overskuddsenergi fra solcelleanlegget
Skrevet av: RøilernAugust 09, 2020, 20:50:45
Det finnes flere tråder om dette her spm du kan lese deg litt opp på.

Her er en av de: http://www.byggehytte.no/index.php?topic=2738.0


Tittel: Sv: Hente ut overskuddsenergi fra solcelleanlegget
Skrevet av: SkillenesAugust 29, 2020, 17:26:40
Er det noen problem med å styre samme inverter fra 2 forskjellige releer?.
I dag slår jeg den av og på med fjernstyringa til en Wallas ovn, men er det mulig og også å koble den til ett rele fra solcelleregulatoren event. batterimontoren. Slik at den styres enten av det ene releet eller det andre, eventuelt at begge slår inn. Tenker jo at det skal være mulig men er litt usikker?


Tittel: Sv: Hente ut overskuddsenergi fra solcelleanlegget
Skrevet av: RøilernAugust 30, 2020, 19:29:57
Hvis du ikke har en GX enhet som styrer MP'en kan du  ha så mange "brytere" du vil på fjerstyringsinngangen til Multiplus'en. Den krever bare et enkelt potensialfritt signal.

Du kan imidlertid ikke slå på med en enhet og av med en annen, det krever noe mer smarttek.


Tittel: Sv: Hente ut overskuddsenergi fra solcelleanlegget
Skrevet av: SkillenesAugust 30, 2020, 19:44:07
Ok nei har ingen gx foreløpig samt at inverteren ikke er fra victron, er en inverter som er kjøpt hos sundwind for noen år siden. Men jeg regner med at det samme vil gjelde for den.
Skal prøve å koble mppt releet til inverteren slik at den slår på inverteren når mpptèn er i float mode og slik utnytte overskuddsenergien til et par småe varmeovner som styres via Millappen.