www.ByggeHytte.no

Diskusjonsforum => Bad, Våtrom og Rørlegger => Emne startet av: Hyttesol på Januar 12, 2020, 11:19:25Tittel: Ventil for å prioritere vannet til håndvask fremfor toalett?
Skrevet av: HyttesolJanuar 12, 2020, 11:19:25
Jeg bruker en trykkvannpumpe fra Biltema som gir grei vannmengde til håndvask og dusj. Men problemet er når man drar ned på toalettet og skal vaske hendene mens dassen fyller seg opp. Da blir vanntrykket lavere slik at det rennes tregt, og det tar lang tid før det varme vannet når frem.

Jeg lurer på om det finnes en liten billig ventil som kan settes inn på slangen til toalettet for å snevre inn trykket, slik at vannet tar minste motstands vei til kranen og dermed gir bedre trykk. For så å fylle toalettet etterpå når kranen på håndvasken stenges og trykket blir høyere for å tvinge vannet gjennom ventilen.

Ideell løsning hadde selvfølgelig vært en større pumpe, men den kostet jo litt, så om en form for billig trykkreduksjonsventil kan settes inn som en quick-fix er det helt supert.


Tittel: Sv: Ventil for å prioritere vannet til håndvask fremfor toalett?
Skrevet av: MortenFJanuar 12, 2020, 14:53:18
Sett inn en liten kulekran i røret til toalettet. Da kan du justere strupingen så det passer. Det finnes flere typer på Biltema.


Tittel: Sv: Ventil for å prioritere vannet til håndvask fremfor toalett?
Skrevet av: KnertenJanuar 13, 2020, 09:26:05
Du kan og bruke en slik:
https://www.maritim.no/sluseventil-messing
En kuleventil kan fryse i stykker om den blir stengt med vann i kula, sjansen for det er mindre med en sluseventil.