www.ByggeHytte.no

Diskusjonsforum => Generell diskusjon om å bygge nytt og pusse opp hytte => Emne startet av: Howard på Januar 23, 2019, 11:28:54



Tittel: Tilkobling Wallas
Skrevet av: HowardJanuar 23, 2019, 11:28:54
Hei
Holder på å innstallere en wallas 40cc. Jeg har stor 48v batteribank og en 5kw inverter.
Ettersom wallas vil ha 12v tenkte jeg å koble opp en victron 48/12 9A omformer. Hvor ville dere koblet inn denne? Rett på batteri eller på tilkoblingsklemmene på inverter?
Fornuften tilsier vel at omformer bør stå nærmest wallas, men jeg vil ha alt samlet på teknisk rom. Skal vel funke å justere opp utspenning til fks 14v for å ta hånd om spenningsfall de 10 metrene bort til ovnen?


Tittel: Sv: Tilkobling Wallas
Skrevet av: StefanPalJanuar 23, 2019, 12:43:46
Jeg hadde satt den direkte på batteriet med en sikring/strømbryter.
Med 10m avstand så trenger du vel teoretisk 10mm2 kabel ved 12V og 100W for å unnvike spenningsfall.
Så jeg hadde nok lagt 6mm2  kabel og målt om det var nødvendig å øke utspenningen for å sikre >12V på Wallas.


Tittel: Sv: Tilkobling Wallas
Skrevet av: KnertenJanuar 23, 2019, 16:32:27
Hvor mye trekker Wallas 40CC i starten, må til med samme løsning som Howard.


Tittel: Sv: Tilkobling Wallas
Skrevet av: jkirkeboJanuar 23, 2019, 18:08:16
Hvor mye trekker Wallas 40CC i starten, må til med samme løsning som Howard.

Ca. 8A i 4,5 minutt.


Tittel: Sv: Tilkobling Wallas
Skrevet av: Jgytterdal@gmail.comJanuar 23, 2019, 19:32:12
Jeg bruker 6mm2 kabel på et strekk som er 16-17m fra 24-12v dc omformeren bort til Wallas
Justerer dc spenning opp til ca 13,6v
Ser selvfølgelig at det er spenningstap under oppstart.
Men har allikevel ikke opplevd en eneste gang at den ikke har startet.

Teoretisk er jo 6mm2 altfor lite nem kompenserer med litt høyere spenning.
Under vanlig drift er spenningstapet neglisjerbart


Tittel: Sv: Tilkobling Wallas
Skrevet av: HowardJanuar 23, 2019, 21:12:31
Jeg har en 2.5mm2 som ligger klar mellom omformer og wallas.. frister å justere opp til 14 ish å prøve den altså.. takk for innspill!


Tittel: Sv: Tilkobling Wallas
Skrevet av: SlyboyJanuar 27, 2019, 16:21:20
Jeg hadde satt den direkte på batteriet med en sikring/strømbryter.
Med 10m avstand så trenger du vel teoretisk 10mm2 kabel ved 12V og 100W for å unnvike spenningsfall.
Så jeg hadde nok lagt 6mm2  kabel og målt om det var nødvendig å øke utspenningen for å sikre >12V på Wallas.

Seriøst?

Må være mye bedre å gå frem med 48V og 2,5 mm2 kabel og sette omformerne bak wallasen.


Tittel: Sv: Tilkobling Wallas
Skrevet av: HowardJanuar 27, 2019, 16:39:12
Helt enig i det:) Men jeg har veldig lyst til å få alt samlet på teknisk rom. Jeg prøver, så får jeg heller koble om..


Tittel: Sv: Tilkobling Wallas
Skrevet av: Jgytterdal@gmail.comJanuar 28, 2019, 21:00:59
Jeg har også 24-12v inverter sammen med multiplus, pga har masse småtteri der som trenger 12v.
Ser i grunnen ingen problem I at man får spenningstap de 7-8 min glødingen på Wallas kjører, så lenge det ikke synker under 12,6v


Tittel: Sv: Tilkobling Wallas
Skrevet av: jkirkeboJanuar 29, 2019, 00:57:47
Jeg har også 24-12v inverter sammen med multiplus, pga har masse småtteri der som trenger 12v.
Ser i grunnen ingen problem I at man får spenningstap de 7-8 min glødingen på Wallas kjører, så lenge det ikke synker under 12,6v

Min har null problemer med spenning på 11,9V under gløding.


Tittel: Sv: Tilkobling Wallas
Skrevet av: HowardFebruar 04, 2019, 01:51:45
Da var ovnen montert og testkjørt. Kan melde om start på første forsøk, ingen problemer med spenningen. Satte omformer på 14v.
Da er det verre med lyden av pumpa på ovnen, selv etter justering dunker den godt...


Tittel: Sv: Tilkobling Wallas
Skrevet av: Jgytterdal@gmail.comFebruar 04, 2019, 10:06:41
så bra !
Dunkelyden blir som veggklokka til slutt!
Lyden av trygg varme på hytta:-)


Tittel: Sv: Tilkobling Wallas
Skrevet av: HowardFebruar 25, 2019, 14:45:13
Hei igjen..
Har nå endelig skaffet simkort som funker. Får statusmeldinger osv, men ved forsøk på å starte ovnen får jeg feilmelding, check cable. Kabelen er hel, og alle termineringer ok.
Ringte sikom som leverer gsm 12+ og de mente problemet var lengden signalkabelen mellom gsm 12+ og styringspanelet på wallas. Min er 10 meter, de mente maks var 1 meter... Vil det si at alle har Gsm12+ plassert ved ovn? Står dette i noen bruksanvisning?


Tittel: Sv: Tilkobling Wallas
Skrevet av: OSFebruar 25, 2019, 21:54:07
Hei igjen..
Har nå endelig skaffet simkort som funker. Får statusmeldinger osv, men ved forsøk på å starte ovnen får jeg feilmelding, check cable. Kabelen er hel, og alle termineringer ok.
Ringte sikom som leverer gsm 12+ og de mente problemet var lengden signalkabelen mellom gsm 12+ og styringspanelet på wallas. Min er 10 meter, de mente maks var 1 meter... Vil det si at alle har Gsm12+ plassert ved ovn? Står dette i noen bruksanvisning?
Jeg har 6m kabel til Wallas remote og ca 1m kabel mellom den og Sikom. Vil anbefale deg å forsøke å sette Sikom nærmere og heller bruke lengre antennekabel hvis det er pga dekning du har den 10m unna.


Tittel: Sv: Tilkobling Wallas
Skrevet av: jkirkeboFebruar 26, 2019, 10:02:46
Hei igjen..
Har nå endelig skaffet simkort som funker. Får statusmeldinger osv, men ved forsøk på å starte ovnen får jeg feilmelding, check cable. Kabelen er hel, og alle termineringer ok.
Ringte sikom som leverer gsm 12+ og de mente problemet var lengden signalkabelen mellom gsm 12+ og styringspanelet på wallas. Min er 10 meter, de mente maks var 1 meter... Vil det si at alle har Gsm12+ plassert ved ovn? Står dette i noen bruksanvisning?

Jeg har slitt med det samme. Prøvde 5m, det var for langt. Flyttet litt på ting og endte på drøye 3m, det gikk fint.

Styringspanelet til Wallas kan derimot plasseres langt fra selve ovnen. Jeg har nok godt over 10m mellom de. Det er kun mellom Sikom-enheten og styringspanelet lengden er problematisk.

Jeg flyttet styringspanelet langt unna ovn da jeg har samlet alt slikt på ett sted, ved sikringsskapet. Vil ikke ha styringpaneler litt her og der.


Tittel: Sv: Tilkobling Wallas
Skrevet av: HowardFebruar 26, 2019, 10:29:03
Takk for svar, det forklarer litt. Har du bare skjøtet på en buskabel el. for å forlenge styringspanelet da?

Kan man bruke wallas sin remote nettside med 12+?