www.ByggeHytte.no

Diskusjonsforum => Trearbeider, Konstruksjoner & Isolering => Emne startet av: Eggedal på Oktober 28, 2018, 19:39:11Tittel: Overgang mellom vegg og gulvplate
Skrevet av: EggedalOktober 28, 2018, 19:39:11
Nå nærmer det seg... Regner med å ha ferdig plate i løpet av 14 dager. Skal bygge langveggene liggende, og så reise de opp. Bjelkelaget er dragere i 2"x8" med innbokset 6", således med 15cm isolasjon over 18mm stubbloftplater. Oppå dette krysslegger jeg 2"x2" for ekstra 5 cm, før jeg legger vannbestandige plater.

Funderer på ulike sammenføyninger. Det enkleste er jo å sette veggen oppå en bunnsvill som er skrudd i bjelkelaget. Men i så fall lurer jeg på om det er greit å sette bunnsvillen rett på bjelkelaget, slik at den bygger i samme høyde som de krysslagte 2"x2". Om jeg da bruker en 2"x8" som bunnsvill, så får jeg en "leppe" som gulvplatene kan legges på.

I andre sammenhenger har jeg vært med å legge bunnsvillen oppå gulvplatene, etter at hele gulvet er lagt. Men da har det ikke vært noe krysslagt ekstra oppå selve gulvbjelkene. Og jeg ser for meg dårlig innfesting om jeg gjør det her. Videre tenker jeg at bunnsvill oppå gulvplatene kan gi en kuldebro under bunnsvillen.

Noen innspill eller forslag her tro?