www.ByggeHytte.no

Diskusjonsforum => Elektro & Belysning => Emne startet av: Terjefa på Oktober 17, 2018, 17:10:18



Tittel: Standard dip switch instillinger Victron 12-3000-120-16, alle står til off
Skrevet av: TerjefaOktober 17, 2018, 17:10:18
Har kjøpt min første Victron Multiplus (12-3000-120-16).
I manualen står det at standardinnstillingene vil fungere for de fleste installasjoner og det står f.eks at standardinstillingene for en 16A utgave er begrensning av AC in til 16A og det skal tilsvare ds8=off, ds7=on og ds6=on.

Men på enheten som er levert så står alle 8 dip-switchene til off.

Det skulle bl.a tilsi at strømbegrensning på AC inn er satt til 6A, AES er av og batteriladestrøm er begrenset til 25% (og ikke 75% som veiledningen sier er standard).

Er dette korrekt da, eller bør jeg endre dip-switchene først som sist?

Det står jo eksplisitt i brukerveiledningen at batteriladingen er satt til 75% som standard. Da burde ds4 stå til ON.
Men alle står som sagt til OFF (peker mot høyre).

Har dere erfarne Vitron brukere erfart det samme?


Tittel: Sv: Standard dip switch instillinger Victron 12-3000-120-16, alle står til off
Skrevet av: TerjefaOktober 17, 2018, 17:26:56
MEN, når jeg kobler opp pc via MK3 to USB interfacet så står det at AC input current limit  = 16A.

Så hvorfor står da alle swithchene til OFF....?

 ???


Tittel: Sv: Standard dip switch instillinger Victron 12-3000-120-16, alle står til off
Skrevet av: McNisseOktober 17, 2018, 19:28:35
Hei
Slik jeg husker det satt jeg switchene i riktig posisjon og så trykket på en egen "knapp" for å lagre innstillinger. I prinsippet kunne jeg sette alle i off posisjon etterpå uten å påvirke programmet (så lenge jeg ikke lagret). Antar de bruker dataoppkobling på fabrikken uten å tenke på posisjon til switchene


Tittel: Sv: Standard dip switch instillinger Victron 12-3000-120-16, alle står til off
Skrevet av: TerjefaOktober 26, 2018, 16:58:53
Hei
Slik jeg husker det satt jeg switchene i riktig posisjon og så trykket på en egen "knapp" for å lagre innstillinger. I prinsippet kunne jeg sette alle i off posisjon etterpå uten å påvirke programmet (så lenge jeg ikke lagret). Antar de bruker dataoppkobling på fabrikken uten å tenke på posisjon til switchene

Aha. Sånn må det være!

Riktig at dip switchene aktiveres ved å holde inne en knapp i noen sekunder. Så den må være satt opp via pc fra fabrikk som du sier.

Takk for innspill 👍