www.ByggeHytte.no

Diskusjonsforum => Elektro & Belysning => Emne startet av: Richsaw på August 23, 2018, 11:30:12



Tittel: Ladeproblemer med Victron Multiplus
Skrevet av: RichsawAugust 23, 2018, 11:30:12
Jeg har en Victron MultiPlus C 12/2000/80-30. Den skal lade min 2x350A batteribank med ladestrøm fra et GEBE 2500 aggregat, med Honda motor. Men Multi´n og aggregatet vil ikke samarbeide. Det er ingenting som skjer når jeg starter aggregatet.
Jeg har skjønt at det er noe som heter "Weak AC input", og tenkte å konfigurere dette via PC og USB interfacet til Victron. Men også der møter jeg problemer; PC og Multi´n får heller ikke kontakt...
Er det noen som har liknende erfaringer? Jeg mener jeg har satt opp alt riktig. Kan det være sikring som har gått? Jeg har ikke koplet Multi´n til jord med jordpyd enda; kan det være problemet?

Mottar VELDIG gjerne tips.



Tittel: Sv: Ladeproblemer med Victron Multiplus
Skrevet av: OSAugust 23, 2018, 11:36:09
Dette er en kjent svakhet med Victron. Jeg har lignende erfaringer med lading men har ikke problemer med å koble Multiplus til PC. Det er to ting du bør teste hvis du får USB interface til å virke: Skur på Weak AC som du sier og skru av UPS funksjon.

Hvor lenge lot du aggregatet stå? Noen ganger tar det flere minutter før laderen kobler inn.

Se også dette dokuementet:
https://www.victronenergy.com/upload/documents/FAQ-What-to-do-when-a-MultiPlus-does-not-accept-generator-power-EN.pdf (https://www.victronenergy.com/upload/documents/FAQ-What-to-do-when-a-MultiPlus-does-not-accept-generator-power-EN.pdf)

Du kan også legge inn spørsmål på Victron forum:
https://forum.victronenergy.com/ (https://forum.victronenergy.com/)


Tittel: Sv: Ladeproblemer med Victron Multiplus
Skrevet av: RichsawAugust 23, 2018, 11:39:34
Jeg lot aggregatet kjøre ganske lenge ja, og koplet også på 500 w arbeidslampe som ekstrabelastning.
Planen er å konfigurere Weak AC og teste det, men vanskelig når ikke PC´n
finner Multi´n..


Tittel: Sv: Ladeproblemer med Victron Multiplus
Skrevet av: OSAugust 23, 2018, 11:52:49
Jeg lot aggregatet kjøre ganske lenge ja, og koplet også på 500 w arbeidslampe som ekstrabelastning.
Planen er å konfigurere Weak AC og teste det, men vanskelig når ikke PC´n
finner Multi´n..
Du bruker VEConfigure på PC?


Tittel: Sv: Ladeproblemer med Victron Multiplus
Skrevet av: ThomasRAugust 23, 2018, 12:11:42
Min erfaring er at driverne til MK2 USB interfacen (overgangen fra usb til datakabel) noen ganger må lastes ned og installeres «manuelt» på aktuell pc. I tillegg må man ofte prøve seg litt frem med ulike com porter første gang en pc skal brukes.


Tittel: Sv: Ladeproblemer med Victron Multiplus
Skrevet av: VasefisAugust 23, 2018, 13:49:10
Har du andre enheter tilkoblet Multiplus via VE.Bus? F.eks Victron CCGX eller eksternt panel. Disse kobles fra før du prøver å starte VEConfigure ellers får du ikke kontakt!

Står for øvrig med store røde bokstaver når du starter VEConfigure om jeg ikke husker feil, men det har heller ikke vært nok til at jeg har glemt meg bort et par ganger.


Tittel: Sv: Ladeproblemer med Victron Multiplus
Skrevet av: PhatbassAugust 25, 2018, 16:23:55
Hadde samme problem for noen dager siden. Nektet å lade uansett hva jeg prøvde. (Prøvde også "weak AC")
Tilslutt satte jeg den tilbake til fabrikkinnstillinger, satte den opp på nytt, og vipps alt i orden...
Kan være at en ny FW vil fikse denne "buggen"


Tittel: Sv: Ladeproblemer med Victron Multiplus
Skrevet av: etsvendsAugust 26, 2018, 16:59:19
Jeg har hatt litt problemer med en multiplus 12/2000 selv. Først virket den ikke etter at Dc sikringen gikk flere ganger, men jeg fikk kontakt via Ve.config.
Etter sjekk hos sparelys virker inverter, men får ikke kontakt med PC(annen pc). Jeg har ikke fått testet lading for det virker som den ikke godtar strømmen fra aggregatet mitt. Sikkert ikke så rart. Gammelt rakkverk, men får jo ikke aktivert weak ac for å prøve.
Skal prøve med en annen PC neste gang og teste litt mer. Aggregatet gir bare 210v spenning, men forrige victron lader godtok dette.


Tittel: Sv: Ladeproblemer med Victron Multiplus
Skrevet av: etsvendsSeptember 11, 2018, 13:23:54
Jeg har en Victron MultiPlus C 12/2000/80-30. Den skal lade min 2x350A batteribank med ladestrøm fra et GEBE 2500 aggregat, med Honda motor. Men Multi´n og aggregatet vil ikke samarbeide. Det er ingenting som skjer når jeg starter aggregatet.
Jeg har skjønt at det er noe som heter "Weak AC input", og tenkte å konfigurere dette via PC og USB interfacet til Victron. Men også der møter jeg problemer; PC og Multi´n får heller ikke kontakt...
Er det noen som har liknende erfaringer? Jeg mener jeg har satt opp alt riktig. Kan det være sikring som har gått? Jeg har ikke koplet Multi´n til jord med jordpyd enda; kan det være problemet?

Mottar VELDIG gjerne tips.



Har du fått til tilkoblingen til PC?


Tittel: Sv: Ladeproblemer med Victron Multiplus
Skrevet av: OSSeptember 27, 2018, 12:01:35
Du kan også legge inn spørsmål på Victron forum:
https://forum.victronenergy.com/ (https://forum.victronenergy.com/)

Forumet nevnt ovenfor er lagt ned og erstattet med dette:
https://community.victronenergy.com (https://community.victronenergy.com)


Tittel: Sv: Ladeproblemer med Victron Multiplus
Skrevet av: etsvendsSeptember 30, 2018, 17:29:01
Etter å ha prøvd en annen PC fikk jeg koblet på med ve. Konfig og aktivert weak ac. Fremdeles gikk det ikke å lade fra aggregat. Sjekket spenningen fra aggregat og den var bare 185v. Koblet til vaffeljern for å sjekke og da stabiliserte spenningen seg på 229v og laderen startet. Må bare finne meg en passene last jeg kan bruke for å få aggregatet på rett spor.


Tittel: Sv: Ladeproblemer med Victron Multiplus
Skrevet av: jkirkeboSeptember 30, 2018, 22:34:49
Etter å ha prøvd en annen PC fikk jeg koblet på med ve. Konfig og aktivert weak ac. Fremdeles gikk det ikke å lade fra aggregat. Sjekket spenningen fra aggregat og den var bare 185v. Koblet til vaffeljern for å sjekke og da stabiliserte spenningen seg på 229v og laderen startet. Må bare finne meg en passene last jeg kan bruke for å få aggregatet på rett spor.

Rart den ikke startet på 185V med weak AC. Jeg kjenner ikke Victron i detalj men mine Outback-invertere tar alt fra 170V til 290V på input.


Tittel: Sv: Ladeproblemer med Victron Multiplus
Skrevet av: etsvendsOktober 01, 2018, 07:40:54
Etter å ha prøvd en annen PC fikk jeg koblet på med ve. Konfig og aktivert weak ac. Fremdeles gikk det ikke å lade fra aggregat. Sjekket spenningen fra aggregat og den var bare 185v. Koblet til vaffeljern for å sjekke og da stabiliserte spenningen seg på 229v og laderen startet. Må bare finne meg en passene last jeg kan bruke for å få aggregatet på rett spor.

Rart den ikke startet på 185V med weak AC. Jeg kjenner ikke Victron i detalj men mine Outback-invertere tar alt fra 170V til 290V på input.

Var inne i instillingene nå og sjekket. Den sto på 185v for reconncet. Mulig litt spenningsfall i ledning førte til problemer. Satte den på minimum som er 181v og prøver senere i dag.
Skal sette aggregat på fast plass i bod med eksos ut så er ikke noe stort problem med en gammel arbeidslampe eller noe som kan stå på.


Tittel: Sv: Ladeproblemer med Victron Multiplus
Skrevet av: etsvendsOktober 04, 2018, 18:00:13
Da har jeg fått til lading. Måtte deaktivere UPS funksjon.
Får ikke mer en 50A ladestrøm selv om MP er satt opp til 80A
Vil ikke 2x350a agm batterier svelge mer en dette på 65%soc?
65% er bassert på 10timer kapasitet som er ca580ah


Tittel: Sv: Ladeproblemer med Victron Multiplus
Skrevet av: jkirkeboOktober 04, 2018, 20:38:09
Da har jeg fått til lading. Måtte deaktivere UPS funksjon.
Får ikke mer en 50A ladestrøm selv om MP er satt opp til 80A
Vil ikke 2x350a agm batterier svelge mer en dette på 65%soc?
65% er bassert på 10timer kapasitet som er ca580ah

Det ser du på spenningen. Om den har oppnått absorp-spenning (typisk 14,3 eller 14,4V) så vil ladestrømmen begrenses slik at spenningen ikke stiger ytterligere. Kun når du ligger under absorb-spenningen vil laderen gi maks.


Tittel: Sv: Ladeproblemer med Victron Multiplus
Skrevet av: etsvendsOktober 04, 2018, 20:57:45
Da har jeg fått til lading. Måtte deaktivere UPS funksjon.
Får ikke mer en 50A ladestrøm selv om MP er satt opp til 80A
Vil ikke 2x350a agm batterier svelge mer en dette på 65%soc?
65% er bassert på 10timer kapasitet som er ca580ah

Det ser du på spenningen. Om den har oppnått absorp-spenning (typisk 14,3 eller 14,4V) så vil ladestrømmen begrenses slik at spenningen ikke stiger ytterligere. Kun når du ligger under absorb-spenningen vil laderen gi maks.

Spenningen under lading  var bare rett over 13V. Når sola kom frem fikk jeg 20A ekstra så tror det må være en instilling jeg har missforstått i oppsettet på Multiplus.


Tittel: Sv: Ladeproblemer med Victron Multiplus
Skrevet av: etsvendsOktober 05, 2018, 12:45:50
Da har jeg gått igjennom alle innstillinger. Satt tilbake til fabrikkinnstillingene og satt opp til 80A ladning men får maks 57A fra multiplus (60A er std). Spenningen er godt under absorb-spenning.
Har satt currant limmit på 6,5 A fra aggregat, men også prøvd med 16 som er std.

Forslag?

Annen ting. Får ikke multiplus til å virke i charge only mode.


Tittel: Sv: Ladeproblemer med Victron Multiplus
Skrevet av: etsvendsDesember 29, 2018, 21:28:27
Da har jeg gått igjennom alle innstillinger. Satt tilbake til fabrikkinnstillingene og satt opp til 80A ladning men får maks 57A fra multiplus (60A er std). Spenningen er godt under absorb-spenning.
Har satt currant limmit på 6,5 A fra aggregat, men også prøvd med 16 som er std.

Forslag?

Annen ting. Får ikke multiplus til å virke i charge only mode.

Jeg fikk i dag testet litt mer. Jeg hadde aktivert weak ac fordi jeg trodde jeg trengte det, men det gjør jeg vist ikke. Med denne funksjonen på fikk jeg maks 57A lading, uten fikk jeg opp 72A på bmv. Dette var med forbruk på så i realiteten  veldig nærme 80A.
Jeg kan ikke finne noe om at weak ac skal redusere ladestrømmen fra multiplus.


Tittel: Sv: Ladeproblemer med Victron Multiplus
Skrevet av: RøilernDesember 29, 2018, 22:12:20
Husker jeg ikke feil er weak AC beskrevet å gi redusert lading i Multiplus bruksanvisining. Min 5000W 120A 24V gir bare 60A med Weak AC slått på