www.ByggeHytte.no

Diskusjonsforum => Elektro & Belysning => Emne startet av: etsvends på Juni 27, 2018, 12:58:16



Tittel: Problemer med mulitiplus
Skrevet av: etsvendsJuni 27, 2018, 12:58:16
Jeg har akkurat montert en multiplus 12/2000.
Montert etter boka, men ikke koblet på jord enda. Gjorde en test med vaffeljernet, men da gikk dc sikringen på 200A automat. . Fant ut at en av koblingene på sikringen var litt løs og antok dette var problemet. Fikk strammet disse. Slår på men 0 spenning på ac siden. LED ved bryter lyser grønt. Får heller ikke strøm fra aggregat og virker heller ikke som den lader. 

Kan det være jordingstele som kobler ut strømmen? Forstår at det bør jordet, er koblet opp med jordfeilbryter.



Tittel: Sv: Problemer med mulitiplus
Skrevet av: OSJuni 27, 2018, 13:17:57
200A tilsvarer 2400W på 12V og det er i meste laget for Multiplus 2000 som klarer 1600W kontinuerlig.

Anbefaler deg å dobbeltjskke alle kabler på nytt.


Tittel: Sv: Problemer med mulitiplus
Skrevet av: etsvendsJuni 27, 2018, 19:57:14
200A tilsvarer 2400W på 12V og det er i meste laget for Multiplus 2000 som klarer 1600W kontinuerlig.

Anbefaler deg å dobbeltjskke alle kabler på nytt.

Sparelys anbefaler 200A sikring på disse. Vet ikke hvorfor den gikk. Har sjekket og strammet alle koblinger flere ganger.
Det lyser grønt, suser og kommer et par klikk bar jeg slår den på, men altså ingen strøm eller lading.


Tittel: Sv: Problemer med mulitiplus
Skrevet av: AmatørenJuni 27, 2018, 20:59:24
At de anbefaler 200 A så er ikke det sikkert er riktig.

Du må sjekke startstrøm når den starter.

Sparelys tok helt feil da jeg kjøpte 375 W Victron inverter til å montere i konas HC bil (lade rullestol, lade diverse duppeditter og strøm til liten mini-ITX server med Plex og diverse filmer på langtur).

Så solgte de med sikring som skulle holde for litt mer enn 375 W. Problemet er bare at selv uten belastning så trakk den det dobbelte ved oppstart da diverse kondensatorer ble ladet opp.

Måtte doble sikringsstyrken før den startet opp uten at sikringen gikk. Burde tenkt på det selv da peek effekt på den er 700 W.

Så sjekk peek effekt! For det må du i hvert fall ha sikring for. Epost til Victron så kan du få anbefaling av de som faktisk har laget den. Spesifiser da nøyaktig type.


Tittel: Sv: Problemer med mulitiplus
Skrevet av: ivarwJuni 27, 2018, 21:39:53
Har du den koblet til en Color Control GX?


Tittel: Sv: Problemer med mulitiplus
Skrevet av: Jgytterdal@gmail.comJuni 27, 2018, 22:02:15
Jeg har opplevd at min MP har gått i '' heng'' noen ganger, og da lyser den grønt men ingen effekt. Hverken inviterer eller lader.
Anbefaler deg på det sterkeste å kjøpe tilkoblingskabel for pc slik at du har mulighet til å logge deg på den.
Hver gang dette har skjedd hos meg, har jeg logget meg på med pc, og da har den resatt seg og fungert optimalt.

https://www.sparelys.no/index.php?page=shop.product_details&category_id=52&flypage=flypage_ny.tpl&product_id=985&option=com_virtuemart&Itemid=39

Den kan også brukes hvis du skal konfigurere enheten mtp batteritype ift lading osv.



Tittel: Sv: Problemer med mulitiplus
Skrevet av: etsvendsJuni 28, 2018, 06:47:03
Jeg har opplevd at min MP har gått i '' heng'' noen ganger, og da lyser den grønt men ingen effekt. Hverken inviterer eller lader.
Anbefaler deg på det sterkeste å kjøpe tilkoblingskabel for pc slik at du har mulighet til å logge deg på den.
Hver gang dette har skjedd hos meg, har jeg logget meg på med pc, og da har den resatt seg og fungert optimalt.

https://www.sparelys.no/index.php?page=shop.product_details&category_id=52&flypage=flypage_ny.tpl&product_id=985&option=com_virtuemart&Itemid=39

Den kan også brukes hvis du skal konfigurere enheten mtp batteritype ift lading osv.



Dette ga meg håp. Har utstyr for å koble til PC, men tenkte ikke på at dette må være en PC med Windows og ikke en Mac. Får teste ut dette.


Tittel: Sv: Problemer med mulitiplus
Skrevet av: etsvendsJuni 29, 2018, 20:22:33
Jeg har opplevd at min MP har gått i '' heng'' noen ganger, og da lyser den grønt men ingen effekt. Hverken inviterer eller lader.
Anbefaler deg på det sterkeste å kjøpe tilkoblingskabel for pc slik at du har mulighet til å logge deg på den.
Hver gang dette har skjedd hos meg, har jeg logget meg på med pc, og da har den resatt seg og fungert optimalt.

https://www.sparelys.no/index.php?page=shop.product_details&category_id=52&flypage=flypage_ny.tpl&product_id=985&option=com_virtuemart&Itemid=39

Den kan også brukes hvis du skal konfigurere enheten mtp batteritype ift lading osv.



Har du gjort noe spesielt for å reset multiplus via programvaren? Fikk koblet til og endret instillinger, men fant ingen reset "knapp". der ser det ut som alt virker. står at det er 230V 50hz ut, men ingen strøm inn/ut.


Tittel: Sv: Problemer med mulitiplus
Skrevet av: OSJuni 29, 2018, 21:44:59
Har du gjort noe spesielt for å reset multiplus via programvaren? Fikk koblet til og endret instillinger, men fant ingen reset "knapp". der ser det ut som alt virker. står at det er 230V 50hz ut, men ingen strøm inn/ut.

Det er ingen "reset knapp" så vidt jeg vet. Anbefaler deg å koble helt fra Multiplus og koble den til igjen. Hvis ikke det virker, anbefaler jeg at du kontakter importør og sjekker om dette går på garanti.


Tittel: Sv: Problemer med mulitiplus
Skrevet av: etsvendsJuni 29, 2018, 22:19:34
Har du gjort noe spesielt for å reset multiplus via programvaren? Fikk koblet til og endret instillinger, men fant ingen reset "knapp". der ser det ut som alt virker. står at det er 230V 50hz ut, men ingen strøm inn/ut.

Det er ingen "reset knapp" så vidt jeg vet. Anbefaler deg å koble helt fra Multiplus og koble den til igjen. Hvis ikke det virker, anbefaler jeg at du kontakter importør og sjekker om dette går på garanti.

Nå tror jeg at jeg har prøvd alt. Får plukke den ned å sende til sparelys eller hvor de mener den skal sendes.


Tittel: Sv: Problemer med mulitiplus
Skrevet av: ivarwJuni 30, 2018, 13:05:58
Surt å måtte sende sånt fint utstyr tilbake.
Vet ikke om det er relevant, men vil bare dele en erfaring.

Jeg hadde problemer med min i vinter. Jeg skrudde den på (fra en CCGX), den startet (klikket på), leverte muligens strøm noen korte sekunder, før AC-delen gikk av. Etter mye frem og tilbake, fant jeg, nærmest ved en tilfeldighet ut av årsaken. Inne i Multiplusen er det to (så vidt jeg husker) "jumpere" som begge skal være kortsluttet. Den ene av disse kan benyttes til en fjernbryter. Det som var feil hos meg, var at den ene kabelen hadde løsnet fra bryteren. Dermed sto denne hele tiden som en åpen krets. Når jeg fikk satt den på, virket alt som det skulle.

Sjekk også at alle DIP-switcher er satt i henhold til manualen.

Lykke til!


Tittel: Sv: Problemer med mulitiplus
Skrevet av: Jgytterdal@gmail.comJuni 30, 2018, 16:17:34
Det er ingen reset knapp eller funksjon, men bare at jeg logget på gjorde at den startet opp igjen. Uten at jeg vet helt hvorfor!


Tittel: Sv: Problemer med mulitiplus
Skrevet av: RichsawJuni 30, 2018, 20:18:33
Hei, jeg slenger meg på denne tråden.

Jeg har også en Multi 12/80/2000.
Jeg får den ikke til å lade med mitt 2500 kw aggregat. Har lest at det kan være frekvensproblemer eller noe, og at det kan programmeres Weak AC input.
Derfor har jeg kjøpt Mk-3 og prøver å kople til PC for å konfigurere dette. Men Multi`n vil heler ikke kommunsiere med PC´n...
Noe som har opplevd dette, og tips?



Tittel: Sv: Problemer med mulitiplus
Skrevet av: ivarwJuni 30, 2018, 22:30:45
Skritt-for-skritt
https://www.youtube.com/watch?v=V1Zceq02vMA


Tittel: Sv: Problemer med mulitiplus
Skrevet av: Jgytterdal@gmail.comJuli 04, 2018, 11:17:26
Anbefaler alle som er interessert i Victron å lese blog sidene deres!
masse gode poster om ulike ting


https://www.victronenergy.com/blog/



Tittel: Sv: Problemer med mulitiplus
Skrevet av: etsvendsJuli 16, 2018, 16:02:24
Har du gjort noe spesielt for å reset multiplus via programvaren? Fikk koblet til og endret instillinger, men fant ingen reset "knapp". der ser det ut som alt virker. står at det er 230V 50hz ut, men ingen strøm inn/ut.

Det er ingen "reset knapp" så vidt jeg vet. Anbefaler deg å koble helt fra Multiplus og koble den til igjen. Hvis ikke det virker, anbefaler jeg at du kontakter importør og sjekker om dette går på garanti.

Nå tror jeg at jeg har prøvd alt. Får plukke den ned å sende til sparelys eller hvor de mener den skal sendes.

Sparelys har nå sjekket min multiplus med samme type sikring som da også gikk. Med vanlig ANL sikring på 200A fungerte den helt fint. 1000w i 20 min uten problem. Forstår ikke helt hvorfor den fungerer da når den ikke virket direkte koblet utenom sikring. Kan et par uker uten strøm gitt den en frisk start?
 Får håpe den fungerer for meg også når den kommer tilbake.