www.ByggeHytte.no

Diskusjonsforum => Elektro & Belysning => Emne startet av: thomaaa på September 28, 2017, 12:05:27Tittel: Victron Multiplus eller Victron EasySolar?
Skrevet av: thomaaaSeptember 28, 2017, 12:05:27
Jeg er på vei til å skaffe utstyr for å kombinere solenergi og aggregat for å gi 220AC. Jeg trenger hjelp til å skjønne forskjellen mellom Multiplus og EasySolar. Jeg håper noen kan hjelpe!

Jeg ser at Multiplus ikke har solcelle-regulator, men bortsett fra det? Ønsket er å kunne automatisk fjernstyre aggregatet ved høy belastning eller lav batterispenning.


t.


Tittel: Sv: Victron Multiplus eller Victron EasySolar?
Skrevet av: ik@guard.noSeptember 28, 2017, 15:01:38
EasySolar er en "alt-i-ett" med laderegulater, inverter/lader og kursavganger/sikringer i et kabinett. Egentlig bare å koble til kabler fra solcelle og batterier. Den sparer det altså for en del koblingsarbeid. Ulempen er at du er mer låst mht valg av enkeltkomponenter. Se f.eks sparelys.no for mer info og priser.


Tittel: Sv: Victron Multiplus eller Victron EasySolar?
Skrevet av: ivarwSeptember 28, 2017, 15:08:22
Det kan virke som Easysolar er sammensatt av to-tre komponenter fra Victron som også kan anskaffes separat; Multiplus, MPPT-solcelleregulator og ev. CCGX.
Multiplus er en kombinert batterilader for AC230 fra aggeregat og inverter fra 12/24/48V DC til 230V AC. CCGX er Victrons kontrollpanel som passer sammen med det mye av utstyret de leverer. Det har en rekke muligheter for fjernstyring og overvåkning av lading og batteristatus for lokal avlesning eller via nett.
Spørsmålet er om du ønsker en 3-i-1-løsning eller om du foretrekker å anskaffe komponentene enkeltvis. Det kan virke som spesifikasjonene for 12V-systemer for Easysolar er begrenset til et system som maksimalt kan levere 1300W kontinuerlig. Om du ønsker et 12V DC/ 230v AC oppsett med høyere effekt, bør du velge separat multipluss og øvrige komponenter.
Ved valg av aggereagt som skal fjernstartes, bør du undersøke om det har støtte for autonom drift. Ligger endel tråder på forumet om det temaet.


Tittel: Sv: Victron Multiplus eller Victron EasySolar?
Skrevet av: RøilernSeptember 28, 2017, 16:00:09
Min første Multiplus van en 3000W 12V, den hadde jeg glede av i noen år.

Så steg behovene og jeg koblet om batteripakken til 24V - Dermed ble det en 5000W 24V.

I de samme årene har jeg hatt samme MPPT (fra Morningstar) og styrinsgpanelet har utviklet seg fra Victron BluePanel til CCGX.

Jeg tror det kan være lurt å beholde fleksibiliteten


Tittel: Sv: Victron Multiplus eller Victron EasySolar?
Skrevet av: thomaaaSeptember 28, 2017, 19:16:01
Takk for raske(!) og nyttige svar.
Jeg ser absolutt fordelen av fleksibiliteten og hadde derfor tenkt meg en MultiPlus. Men jeg ble usikker på likheten mellom de to produktene.

Jeg har allerede en regulator som styrer to paneler. Aggregatet er en 5kW Sierra bensinaggregat med fjernstyring. Jeg tror jeg skal klare å lage til noe, slik at denne kan fungere autonom.

Dersom jeg da kjøper en MultiPlus og en BluePanel, så burde jeg antagelig være dekket for en tid, og i alle fall slik forbruket vårt er pt. Er det noe andre Victron-komponenter jeg trenger å kjøpe i tillegg, eller vil de to sistnevnte være dekkende?


T.


Tittel: Sv: Victron Multiplus eller Victron EasySolar?
Skrevet av: RøilernSeptember 28, 2017, 19:27:19
Jeg har forøvrig et BluePanel liggende fra oppgraderingen til CCGX


Tittel: Sv: Victron Multiplus eller Victron EasySolar?
Skrevet av: ivarwSeptember 28, 2017, 22:08:49
Ville personlig valgt en ccgx fremfor Bluepanel. Victrons BMV-700 batterimonitor er også nyttig.


Tittel: Sv: Victron Multiplus eller Victron EasySolar?
Skrevet av: thomaaaSeptember 29, 2017, 07:59:18
@ivarw, hvorfor ville du valgt CCGX fremfor Blue Panel (BP)?

Så vidt jeg har skjønt kan BP benyttes for å programmere MultiPlus; noe CCGX ikke har mulighet til(?)

Kan jeg koble PC direkte til BP uten å måtte kjøpe en USB-adapter?t


Tittel: Sv: Victron Multiplus eller Victron EasySolar?
Skrevet av: RøilernSeptember 29, 2017, 17:38:22

Kan jeg koble PC direkte til BP uten å måtte kjøpe en USB-adapter?


Nei - man programmerer inverteren rett på panelet


Tittel: Sv: Victron Multiplus eller Victron EasySolar?
Skrevet av: ivarwSeptember 30, 2017, 09:37:44
Er ingen ekspert på Ble panel. Tror ikke den har nettilkobling ag andre finesser du finner på ccgx. Multiplus kan betjenes fra ccgx. For avanserte innstillinger og fastvareoppdatering, benytter jeg programvare på pc og en tilkobling via en mk3-usbkabel til Mutiplus.


Tittel: Sv: Victron Multiplus eller Victron EasySolar?
Skrevet av: RøilernOktober 01, 2017, 21:20:19
Multiplus kan betjenes fra ccgx. For avanserte innstillinger og fastvareoppdatering, benytter jeg programvare på pc og en tilkobling via en mk3-usbkabel til Mutiplus.
CCGX er et utmerket produkt, men jeg må innrømme at jeg ble skuffet når jeg oppdaget at den ikke mulighet til programmere Multiplus'en på samme måte som Blue Power PaneletTittel: Sv: Victron Multiplus eller Victron EasySolar?
Skrevet av: YgnastølenOktober 02, 2017, 08:45:28
Hei

Hva med muligheten til å koble Blue Power til internett? ER det det samme som CCGX?Tittel: Sv: Victron Multiplus eller Victron EasySolar?
Skrevet av: OSOktober 02, 2017, 12:22:04
Hei
Hva med muligheten til å koble Blue Power til internett? ER det det samme som CCGX?
Blue Power Panel kan ikke kobles til nettet direkte slik som CCGX. Blue power panel datablad:
https://www.victronenergy.com/upload/documents/Datasheet-Blue-Power-Panel-EN.pdf (https://www.victronenergy.com/upload/documents/Datasheet-Blue-Power-Panel-EN.pdf)Tittel: Sv: Victron Multiplus eller Victron EasySolar?
Skrevet av: YgnastølenOktober 03, 2017, 13:20:21
Tusen takk for svar OS😁