www.ByggeHytte.no

Diskusjonsforum => Eksteriør, Tak, Ytterkledning og maling (Ute) => Emne startet av: Karin på Mai 27, 2012, 18:23:27Tittel: Beis
Skrevet av: KarinMai 27, 2012, 18:23:27
vi skal snart beise ...

Det står mellom Tyrilin eller Trebitt superbeis.
Noen som har erfaring?

Har skrevet om dette i bloggen her: http://www.byggehytte.com/2012/05/27/beis-valgets-kvaler/


Tittel: Sv: Beis
Skrevet av: StardustsilverMai 27, 2012, 19:34:09
Ikke bruk Trebitt superbeis, brukte den på huset nå i mai. Den tørker sykt fort, noe som gjør den vanskelig å stryke ut. Dessuten gir den fargeforskjell på høvlet og uhøvlet treverk, på uhøvlet treverk så blir det en skummet overflate som gir ujevn farge når den tørker. Jeg beiset i fargen Rauland.


Tittel: Sv: Beis
Skrevet av: greyMai 28, 2012, 18:45:52
Har ingen erfaring, men ser at du ikke har lagt til Tjæralin som en mulighet. Noen grunner til det?


Tittel: Sv: Beis
Skrevet av: swandeMai 28, 2012, 20:34:35
Tror det er Tjæralin hun mener. Tyrilin er så vidt jeg vet interørbeis.

Bruker du Tjæralin skal du være klar over at den inneholder både tjære og linolje, etter det jeg har forstått. Jeg ville ikke hatt noen av delene på veggen.

Vi stod overfor samme valget på vår hytte og valgte ordinær oljebeis fra Butinox som ikke krever forbehandling. Kjempefornøyd med resultatet. God dekkevne, fin å jobbe med - og noe rimeligere en Tjærelin og en del andre produkter.


Tittel: Sv: Beis
Skrevet av: KarinMai 29, 2012, 13:11:29
Litt begrepsforvirring, kanskje produktene har skiftet litt navn?
Fra reklamen sitat: "
Tyrilin Tjærebeis er en transparent utendørs trebeskyttelse av høy kvalitet, som gir treverket en særegen lød og et eksklusivt utseende. Den er basert på naturproduktet tretjære, blandet med værbestandige alkydoljer. Beisen er forsterket med UV-absorbere og transparente pigmenter for best mulig værbestandighet. Tyrilin Tjærebeis har et høyt tørrstoffinnhold og trenger godt inn i treverket. Den gir en vannavvisende overflate og motvirker oppsprekking.

Tyrilin Tjærebeis leveres i 9 ferdigfarger og i baser. Ferdigfargene gir ekstra lød og fargespill i treverket og basene gir deg muligheten til å velge akkurat den nyansen du ønsker."

Se ellers : http://www.tyrilin.no/?nid=29


Tittel: Sv: Beis
Skrevet av: KarinMai 29, 2012, 13:15:12
Her er et svar jeg fikk fra Scanox - produsenten av Tyrilin eksteriøbeis:
Vi ser av bloggen din at dere skriver at Tyrilin ikke kan overbeises eller males med andre produkter, men det kan den. Hovedproduktet for Tyrilin utvendig er Tyrilin Tjærebeis og den oppfører seg som andre beiser mhp overmalbarhet og vedlikeholdsintervall. På nytt uhøvelet trenger man kun 2 strøk og på høvlet 3 strøk. Tyrilin Tjærebeis forveksles av og til med Tyri Tretjære som er en ren tjære. Det er den og andre rene tjæreprodukter som ikke kan overbehandles med andre produkter, - TyrilinTjærebeis kan :)

Bloggposten: http://www.byggehytte.com/2012/05/27/beis-valgets-kvaler/


Tittel: Sv: Beis
Skrevet av: greyMai 29, 2012, 13:43:38
Litt begrepsforvirring, kanskje produktene har skiftet litt navn?

Neida ikke begrepsforvirring, Tjæralin er et eget merke: http://www.tjaralin.no/default.aspx

Tyrlin produseres av Scanox som du selv skriver

Butinox er merket til Scanox og er "billigvarianten", og for å gjøre bilidet komplett så er Scanox eiet av Jotun.

Tyrilin er et eget merke utenom Scanox/Jotun-merkene.


Tittel: Sv: Beis
Skrevet av: 4bikesMai 31, 2012, 07:25:20
Det er godt mulig at Butinox er "billigvarianten", men den er fremdeles er greit produkt. Jeg har brukt den i mange år og kan ikke skjønne at den har dårligere varighet enn andre oljebeiser. (jeg har ingen erfaring med oljeDEKKbeisen). Dens to store fordeler er at den kan brukes i minusgrader, og at den kan brukes på ubehandlet treverk.